Sneeuwjacht en sneeuwduinen in Twente februari 2021

Op Zondag 7 februari woede er in het noorden van Nederland een heuse sneeuwstorm bij temperaturen onder het vriespunt. Bijna de hele dag sneeuwde het en er stond een snijdend koude oostenwind. De gevoelstemperatuur lag rond de - 15 graden.
In een groot deel van het land ontstonden sneeuwduinen van meters hoog door sneeuwjacht. Ook in Twente gebeurde dat. Er viel zo'n 20 tot 25 centimeter sneeuw die de hele week bleef liggen. Hierdoor werden wegen onbegaanbaar, maar leverde hele mooie foto's op!
Deze zondag luidde een koudegolf in Twente in die een week duurde met temperaturen snachts van bijna - 15 graden.  Overdag bleef het enkele graden vriezen. 


Hieronder nog een aantal opnames in Twente gemaakt: Lutterzand, Egheria, Tankenberg tijdens de koudegolf. 


Sneeuw en ijs zorgen ook voor hele mooie en aparte structuren: